2016 Besjuut mit muuskes

16 17 18 Juni 2016
Royal Theater Hamstraat Roermond
Aanvang 20.00u
 Entree 10,00
Kaartreserveringen: info@speelgroepgelre.nl

 

In deze nieuwe productie neemt Speelgroep Gelre u mee naar het Roermond van begin jaren zestig. De voorstelling ‘Besjuut mit Muuskes’ is een bewerking van het gelijknamige toneelstuk van Herman Heijermans en is ook dit jaar weer vertaald in het Roermonds dialect door Charlotte en Ignace Ruijs.

‘Besjuut mit Muuskes’ speelt zich af in het pension van de familie Demarteau, waar Lambert Demarteau de scepter zwaait. Niet met succes overigens, want met zijn zelfingenomenheid maakt hij het leven van zijn vrouw Jeanne en zijn kinderen Anna en Lewie niet gemakkelijk. Daarover kunnen de familieleden: zijn schoonmoeder, een oom en tante en zijn neef met een bazige vrouw met weinig enthousiasme over meepraten. Het humeur van Lambert en zijn tactloze optreden zijn de oorzaak van het feit dat de kamers van het pension voornamelijk leeg staan.

Misere en ellende dus; totdat een erfenis uit onverwachte hoek voor hen allemaal een rooskleurige toekomst in petto lijkt te hebben. De vreugde bij de familie Demarteau kan niet op!

Een boeiend toneelspel met veel herkenbare karakters. Types waarvan iedereen zegt: ‘die lijkt sprekend op….’ en ‘dat zou mijn…. wel kunnen zijn’.

Gelre speelt dit jaar voor het eerst onder regie van Ivo Habets. Een regisseur met een bijzonder talent voor het typeren van karakters en het scheppen van de juiste sfeer. Zijn wijze van regisseren, zijn visie op het gebied van décor, kostuums en visagie vallen allemaal perfect op hun plaats. Even knipperen met uw ogen en u waant zich terug in de jaren zestig.

Kortom: een heerlijke toneelavond waarin de lach de overhand heeft en waarin u als toeschouwer nog een bijzondere verrassing te wachten staat. Speelgroep Gelre biedt u ook dit jaar weer een prachtige kans om te vertoeven in hét mooiste en oudste theater van Roermond. Niet te missen!