Activiteiten

Project “Boze Buren”? 2017

Speelgroep Gelre heeft bij het Projectonderwijs Roermond deelgenomen aan het project “Boze Buren”. Middels een rollenspel konden de leerlingen in hun eigen oefenhuis leren omgaan met klachten van buren. In een 5-tal sessies kwamen 2 spelers van Gelre langs om te klagen en te praten over onder andere rondslingerend afval en  geluidsoverlast. Leerlingen, onderwijzend personeel en spelers van Gelre vonden het een enorm leuke en leerzame ervaring!

VenloStormt 2016

Voor het tweede jaar werken we met VenloStormt met het Huis voor de Kunsten samen om bijzondere cultuur te koppelen aan VenloStormt. Net als vorig jaar zal er aan de Maasoever en in het hart van Blerick bijzonder straattheater te bewonderen zijn.

Bizarre en theatrale figuren die veelal voor mensenogen in het dagelijks leven verborgen blijven komen tijdens VenloStormt tot leven. Zij die leven Tussen de Bogen langs de Maasoever komen éénmaal per jaar uit hun holen en zij verspreiden zich in een bizarre parade.

Dit project staat onder artistieke leiding van Dónci Banki en Marnix Mulder.

Op de Bio Markt in Heythuysen speelde Speelgroep Gelre. Groetjes van Truuj, Keub en Theike!

 

Dees dames van de warenkeuringswet waren ouch aanwezig


Terugblik Venlostormt

Speelgroep Gelre heeft zondag 14 juni 2015 met 2 spelers deelgenomen aan VenloStormt. Samen met 12 andere toneelspelers uit Limburg vormden ze een levende hindernis voor de runners die onder het treinviaduct bij Blerick langs kwamen rennen. De groep spelers bewaakte hun eigen gebied de “Kalde Grond”, waar zij als outcast leefden. In een “Mad Max” decor verbleven de meest uiteen lopende types; de wachter, het achtergelaten bruidje, de schizofreen, de vogelwacht, de baas en het hoertje. Menig runner wist niet wat hem overkwam, toen hij door deze levende hindernis zijn weg moest banen!