2017 De Twelfde Nach, of Waatse Wils….

Det waas ’t en veer danke alle bezeukers veur häör positieve kritiesche opmerkingen, de sjoon reaksies die veer nao aafloup van de veursjtellinge krege mér ouch noe nog. Det guf ós aan det veer uch eine sjone aovend höbbe gebrach.Veer zeen ós in 2018 mit …………. lache, bäöke en bäöke van ’t lache

13, 18, 19 en 20 mei 2017

Royal Theater Roermond

Aanvang voorstellingen 20.00 uur

Speelgroep Gelre kiest dit seizoen voor een komedie van Shakespeare. Twelfth Night, or What You Will, in het dialect ‘De Twelfde Nach, of Waatse Wils….’, in Nederland bekend als Driekoningenavond. Orsino is verliefd op Olivia, die zijn aanzoek niet kan aannemen omdat haar vader en broer pas zijn overleden. Als kort daarop de schipbreukelinge Viola aanspoelt in Illyrië, die denkt dat haar tweelingbroer Sebastian verdronken is en zelf de identiteit van een jongen aanneemt, volgt veel verwarring. Te meer omdat Viola verliefd wordt op Orsino en Olivia op de teruggevonden Sebastiaan.
Ondertussen wordt Olivia’s huismeester Malvolio bewust op een vals spoor gezet door het andere personeel, zodat Malvolio denkt dat Olivia verliefd op hem is. Het klinkt verwarrend, en dat is het ook, maar juist die verwarring zorgt voor de nodige hilariteit. De vertaling naar het Roermonds dialect komt uit de pen van Charlotte en Ignace Ruijs, de eigentijdse regie is in handen van Ivo Habets.
Een bijzondere toneelavond waarin een lach zeker niet ontbreekt.