Kalender

6 & 7 november 2021 | Jubileumconcert De Symphonie

Dit jaar bestaat het Roermondse orkest De Symphonie 140 jaar. Het najaarsconcert in november zal daarom extra feestelijk worden. Roel Verheggen, artistiek leider voor dit project, heeft een script geschreven met een centrale rol voor godin Rura, die ten tonele verschijnt in het leven van een pastoor.  In een 10-tal scènes neemt Rura de pastoor mee door de geschiedenis van Roermond. Alle scènes zullen zich  afspelen rondom het orkest en worden gevolgd door passende muziek. Mooie muziek van o.a. Mozart, Wagner, Albeniz, Moussorgski en van onze eigen dirigent Christiaan Janssen.

Tenor Pascal Pittie en zijn echtgenote Daphne Ramakers zullen als solisten meewerken aan deze productie en tevens de hoofdrollen voor hun rekening nemen. De overige rollen worden ingevuld door leden van Speelgroep Gelre.


9 t/m 13 maart 2022 | Muziektheater Cuypers

Onze Cuypers, de perfectionistische architect, de grote bouwmeester uit Roermond en zijn onstuimige rol als vader, komt volledig tot leven in Muziektheater Cuypers. Want wie is de man achter het standbeeld bij de Munsterkerk? Het Cuypersbeeld neemt ons als ‘de geis’  (geest, geweten van Cuypers) mee naar het roerige leven van Pierre. Zijn communie, studie, pieken en dalen, zijn geluk, zijn verdriet, zijn religie en soms ook ongeloof in wat het leven hem bracht.

Verschillende spelers van Speelgroep Gelre zullen het verhaal van Pierre Cuypers onder regie van Bart Segers mee tot leven brengen.