Kalender

20 – 21 – 22 april 2023 | De Naas

Aanvang voorstellingen: 20.00 uur
Het Royal Theater (Hamstraat 7A) opent om 19.00 uur haar deuren.
Om 19.30 uur opent de theaterzaal.

Cyrano, even rap van tong als handig met zijn rapier: een vrije geest en een zinderende verschijning. Alleen… hij heeft een e-nór-me neus. Dat weerhoudt hem ervan zijn liefde te bekennen aan de bloedmooie Roxane. Zij wordt dan ook verliefd op de knappe maar verbaal nogal onhandige cadet Christian. Cyrano besluit een bondgenootschap te sluiten met zijn liefdesrivaal. Cyrano geeft Christian teksten die hij kan gebruiken in zijn gesprekken met en brieven aan Roxane. Op die manier komt tenminste een klein stukje van Cyrano’s liefde bij Roxane terecht. Maar ja, zo’n bondgenootschap brengt natuurlijk ook de nodige complicaties met zich mee, en de situatie loopt steeds meer uit de hand. Als dat maar goed gaat… of zou de liefde toch alles overwinnen?

Bij vragen kunt u contact met ons opnemen via info@speelgroepgelre.nl

Fysieke kaartverkoop:
Kaarten zijn tevens verkrijgbaar bij De Poppendokter (Wiermans Genang), Munsterplein 22.

Avondkassa:
Kaarten zullen op de avonden van de voorstellingen ook verkrijgbaar zijn aan de kassa van het Royal Theater.

September 2023 | Muziektheater Cuypers

Onze Cuypers, de perfectionistische architect, de grote bouwmeester uit Roermond en zijn onstuimige rol als vader, komt volledig tot leven in Muziektheater Cuypers. Want wie is de man achter het standbeeld bij de Munsterkerk? Het Cuypersbeeld neemt ons als ‘de geis’  (geest, geweten van Cuypers) mee naar het roerige leven van Pierre. Zijn communie, studie, pieken en dalen, zijn geluk, zijn verdriet, zijn religie en soms ook ongeloof in wat het leven hem bracht.

Verschillende spelers van Speelgroep Gelre zullen het verhaal van Pierre Cuypers onder regie van Bart Segers mee tot leven brengen.